Tüm Öğretmenlerin Bilmesi Gereken MEB'e Bağlı 18 Web Modülü




Tüm Öğretmenlerin Bilmesi Gereken MEB'e Bağlı 18 Web Modülü

1.) E-DEVLET
https://www.turkiye.gov.tr/


Adli sicil kaydı, sağlık raporu, kayıtlı olduğumuz aile hekimliği bilgileri ve bilimum kurumsal evrakları hiç sıra beklemeden tescilli ve onaylı olarak alıp temin edebileceğimiz kurumdur.

Bürokratik işlemlerin yanı sıra, öneri istek ve şikayetlerimizi de EDEVLET aracılığı ile beyan edebiliriz.


○ ○ ○

2.) EOKUL
https://eokulyd.meb.gov.tr/ 


Öğretmenlerin yazılı ve sözlü notları girebilecekleri, etkinlik planlarını yapabilecekleri(tarihleri belirtme), genelde öğretmenlerin kullandığı modüldür. Keza öğretmenler e okul'dan karne bilgilerini sisteme girip, öğrencileri hakkında görüş de beyan edebilirler.


○ ○ ○

3.) MEBBİS
https://mebbis.meb.gov.tr/



Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin, okul idarecilerinin bağlı olduğu kurum ve öz geçmişleri hakkında bilgilere erişebildiği modüldür. Buradan katıldığımız seminerlerin güncel listesine erişebilir, eğitim görevlilerini değerlendirip görüş beyan edebilirsiniz.


○ ○ ○
 
4.) EBA
http://www.eba.gov.tr/



Öğretmenlerin sınıf içi etkinliklerinde onlara yardımcı olabilmesi adına, birçok elektronik döküman ve ders materyaline erişebildiği, kapsamlı ve eğlenceli bir modüldür.

Modülde ayrıca öğretici oyun ve etkileşimli videolar da bulunmaktadır.


○ ○ ○

5.) GİS (ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemleri)
https://gis.osym.gov.tr/


 Öğretmenlerin sınav görevi, harici hizmet başvuruları gibi bilgilerine erişebildiği, ösym-meb paslaşmalı bir web modüldür.


○ ○ ○

6.) DYS(Döküman Yönetim Sistemi)
http://dys.meb.gov.tr/ 


 Sertifika, belge ve bilgi dizinlerine erişebildiğimiz, döküman tasnifi ve düzenlemesi yapabildiğimiz TC Devletinin web modülüdür.


○ ○ ○

7.) OSYM
https://www.osym.gov.tr/




ÖSYM Sınav takvimleri, duyurular, sınavlarla ilgili haberlere erişilebilen web mizmetidir.


○ ○ ○

8.) AIS.OSYM
https://ais.osym.gov.tr/




 Öğrencilerin her türlü sınav işlemleri yapabildiği (tyt ayt başvuruları, ales, yds, yökdil..), puanlarına ve sıralamalarına bakabildikleri modüldür.


○ ○ ○
9.) MEGEP - "mesleki eğitim ve öğretim sisteminin güçlendirilmesi projesi"
http://www.megep.meb.gov.tr/ 




 Mesleki ve teknik liselerde, meslek kazandırma kurslarında bilgi kaynağı olmak amacıyla kullanılan modüldür. Bendenizin de meslek lisesi öğretmeni olmam sebebiyle, sık kullandığım modüldür.

Günlük planda işleyeceğiniz konuyu öğrenmeniz halinde, ilgili MEGEP modülünden o konuya hazırlanıp gelebiliyorsunuz. Bu anlamda mesleki ve teknik öğretmenlerin en önemli yardımcılarından olduğu söylenebilir.


○ ○ ○
10.) E-YAYGIN
https://e-yaygin.meb.gov.tr/



Öğrün eğitimin herhangi bir kademesinde okuldan ayrılmış, terk durumunda veya örgün eğitim alma imkanı hiç bulunmamış öğrencilerin aldıkları eğitime yaygın eğitim diyoruz. Yaygın eğitim kapsamında açık öğretim eğitimi veya farklı seçenekler aracılığı ile öğrenciler, mahrum kaldıkları eğitim imkanını telafi edebilmektedirler.

İşte bu sistemin bilgilerinin tutulduğu web modülü, E-YAYGIN modülüdür.


○ ○ ○
11.) HBOGM - Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
http://www.hayatboyuogrenme.gov.tr/ 



Hayat boyu eğitim merkezleri, sadece öğrenci veya dengi bireylerin değil, velilerin, ev hanımlarının ve toplumun her kesiminden vatandaşın katılıp eğitim alabileceği eğitim hizmet merkezleri olarak bilinir.

Giyim, üretim teknolojisi, çocuk gelişimi ve eğitimi, sağlık, bilişim, yiyecek içecek gibi platformlarda eğitim alınıp, bu konuda duyuru ve haberlere erişebileceğiniz modüldür.



○ ○ ○

12.) MEB k12 PANEL
https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/
(Direkt girilmiyor MEBBİS'ten yönlendirme-redirect yolu ile girebiliyorsunuz)



 MEB'e bağlı tüm okulların kendi web sitelerine erişip mevcut personelin güncel fotoğrafları, ünvan ve branşlarının listelendiği, okulla ilgili her türlü bilgiye, habere erişim ve müdahale imkanı tanıyan web sitesidir.


○ ○ ○
13.) 1 MİLYON FİKİR
https://www.meb.gov.tr/birmilyonfikir/



 Orijinal bir fikir ve projeleştirilmeye müsait düşünceleriniz varsa, MEB'e bildirip bu fikirden büyük atılımlara vesile olabileceğiniz web sitesidir.


○ ○ ○

14.) EKURS (DYK)
http://e-kurs.eba.gov.tr/anasayfa

 

Öğretmenlerin okul saatleri dışında öğrencilere verdikleri kursların veritabanının bulunduğu web modülüdür. MEBBİS ile etkileşimli çalışmaktadır.


○ ○ ○

15.) TEFBİS
https://tefbis.meb.gov.tr/




 Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları'na dair her türlü bilgiye erişebildiğimiz, genelde MEB bünyesinde çalışan muhasebeci arkadaşların ve gelir-gider hesabını tutan personelin kullandığı modüldür.



○ ○ ○

16.) FATİH PROJESİ
http://fatihprojesi.meb.gov.tr/



 Fatih Projesi'ne dair güncel haber ve teşviklerin yayınlandığı kurumsal web sitesidir.


○ ○ ○

17.) MERNİS - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri
https://www.nvi.gov.tr/


 Nüfus Müdürlüğüne bağlı işletilen Mernis modülü(NVİ)'nde adres, tc kimlik numaraları(numara atama, değiştirme) güncelleme ve kimlik bilgilerine erişim imkanının bulunduğu web sitesidir.


○ ○ ○

18.) YEGİTEK - Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
http://cbs.eba.gov.tr/



 Eğitim Bilişim Sistemleri'ne bağlı eğitim-bilişim uygulamalarının yer aldığı web modülüdür. Eski adı EGİTEK'tir.


○ ○ ○




0 comments:

Yorum Gönder