Terazi Natal Haritası




Merhaba,

An itibariyle okumuş olduğum Zeynep Turan Hocamın 2021 Var Olmak kitabından etkilenerek astrolojik burcuma(Terazi) ait natal haritasına baktım internetten.

Bu "değerli" bilginin blogumda bulunmasının mantıklı olacağını düşündüğümden yazıyı burada sizlerle paylaşıyorum.

Bize bu fırsatı tanıyan astroloji.org sitesine bu güzel hizmetlerinden dolayı içten teşekkür ediyoruz :))


___

DOĞUM HARİTASI ÖNSÖZ

Astroloji gezegenlerin insan üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilimdir.Fal değildir.İnsanın kim olduğu nereden geldiği ve nereye gittiğini öğrenmenin en iyi metodudur.Astroloji karakteri gözler önüne serer ve karakterde kaderi.Eğer bir insan karakterini değiştirebilirse, kaderini de değiştirebilir.Astrolojinin genel kullanım amacı karakter analizi ,mesleki rehberlik ve hastalık eğilimleridir.Anne ve babaya çocuklarını nasıl yetiştireceklerinin ipuçlarını verir.İnsanlar arasındaki uyumu gözler önüne serer.

Gezegenlerden mesaj almanın 3 temel faktörü vardır..Evler,burçlar ve gezegenler.Her ev hayatımızın bir bölümünü temsil eder.Burçların evlere olan yerleşimi bizim temel huylarımızı ve hayata karşı tutumumuzu gösterir. Ve gezegenler ise evlere ve burçlara hareketleriyle bize birer mesaj getirirler.Bizlere gelişmek için gerekli olan fırsatları sunarlar.Gezegenleri bir oyunun oyuncuları olarak kabul edin.Burçlar ise her oyuncunun karakterini temsil eder. Evler ise oyunun varyasyonlarını temsil eder.Her gezegenin bir karakter enerjisi vardır.Bu enerjinin ortaya çıkabilmesi gezegenler diğer gezegenlerle yaptığı açılarla olur.

Doğum haritanızı okumadan önce son sözlerimiz şunlardır.Bu doğum haritası sadece eğilimleri gösterir.Eğilimlerin farkında olarak onları lehimize çevirebiliriz.Tek ihtiyacımız olan gereken yerde gerekli iradeyi ortaya koymaktır.
BURÇLAR HANGİ GEZEGENLERDE

Gezegenler taşıdıkları enerjileri farklı yollarla ortaya koyarlar.Bir oyunun aktörler gibidirler.Burçlar ise gezegen enerjilerinin yollarını tanımlar.Motivasyonu ve aktörlerin rollerini gösterirler.

Güneş Terazi Burcunda (Burcunuz Terazi)
Olumlu Özellikleri: Güzellik, güzel sanatlara yetenekli. Sevimlilik. Uyumluluk. Zarafet. Romantik. Diplomatik. İncelik. Çekicilik. İdealist. Tarafsız. İyi niyetli. İyi ortak. İyi siyasetçi. Kreatif ve alımlı. Akıllı. Olumsuz Özellikleri: Kararsız. Alıngan. Hafiflik. Değişkenlik. Flörtçü. Dengesizlik. Aldatabilir oluşu. Tembellik. Çabuk fikir değiştirme. Tesir altında kalmak.

Ay İkizler Burcunda
Hislerinizi eğitiyorsunuz. Ruh halinizi açık ve net biçimde ortaya koyuyorsunuz. Bazen kendinizin ve etrafınızdakilerin duygusal gereksinimlerinden tamamen bihaber davranabiliyorsunuz. Esas ihtiyacınız olan şey bilgilerinizi paylaşmak. Ağır duygusal ilişkilerden ve durumlardan kaçınmaktasınız. Bağlılık sizi korkutuyor. Kendinizi fikirlerinizi, hislerinizi ve ilgilerinizi paylaştığınız kişilere kendinizi yakın hissediyorsunuz. Eşyaların zihinsel yönü sizi tahrik ediyor. Bilgiyi arzulayan alıcı bir zihniniz var. Esprili, çekici ve sıcakkanlı biri olabilirsiniz. Gerginlik, sinirlilik ve stres sizin için bir problem olabilir. Tartışmalardan hoşlanmıyorsunuz fakat fazla konuşmayı seviyor gibisiniz. İnsanlara gerçeklerden çok duymak istedikleri şeyleri söyleyebilirsiniz ayrıca zihinsel kontrolünüzü sağlamalı ve sık sık karar değiştirmekten vazgeçmelisiniz.

Merkür Terazi Burcunda
En iyi yeteneklerinizden biri bir meselenin bütününü görebilmek, anlaşabilmek ve (taraflar arasında) uyum ve denge getirebilmektir. Diplomatik, adil, mantıklı ve sosyal açıdan oldukça maharetlisiniz. Her türlü/gruptan insanla iyi çalışıyorsunuz. Objektif birisiniz ve duygularınız çok kuvvetli olmasa bile sizden mükemmel bir yargıç veya sosyal ilişkiler danışmanı olabilir. Adil davranmak ve olmak konusunda ısrarcısınız ve her durumda denge ve huzuru arıyorsunuz. Estetik hassasiyetleriniz sizin sanatsal veya kültürel faaliyetlerde bulunmanızı, yer almanızı sağlıyor. Israrcı, rasyonel ve sanata duyarlı birisiniz. Esnek birisiniz ve bir meseleyi çok taraflı dinlemeyi tercih ediyorsunuz. Düşünme yapınız olguları, nesneleri karşılaştırmak ve benzerlikleri, paralellikleri bulmak üzerine kurulmuş özellikle en iyi olduğunuz konulardan birisi de bu.

Venüs Yay Burcunda
Aşkta macera arar, ciddi ilişkilerden kaçar. Ancak bağımsızlığını engellemeyeceğinden emin olursa yaklaşır. Bu kişi sizinle seruvenlere çıkmaktan hoşlanmalıdır. Hayatın her durumunda olduğu gibi, sevgi de ona yeni şeyler öğretebilmelidir. Birden fazla evlilik yapabilir. lyimser, umutlu, insanları harekete geçirebilen bir özellik verir. Göleryüzlü, eğlenceli, cömerttir...

Mars Terazi Burcunda
Baskıcı, saldırgan olmaktan ve işleri istediğiniz gibi yapmaktansa daha çok yaptığınız işlerle başkalarını memnun etmeyi tercih ediyorsunuz. Karşı cins için oldukça güçlü bir çekiciliğiniz var ve eğer Mars iyi bir konumdaysa bu size popülarite getirebilir. Fakat Mars kötü bir konumdaysa, bu size toplum ve karşı cinsten eleştiri veya karşıtlık ya da ilişkilerinizde kararsızlık veya ilişkilerle oyuncak gibi oynamanızdan ötürü sıkıntı getirebilir. Bağımsız olmak ve koordine çalışmak konusunda denge arıyorsunuz. Bazen kafanızdakileri tam olarak gerçekleştiremediğiniz veya başkalarının arzu ve taleplerine uymak durumunda olduğunuz için kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Eğer yeterince destek görmezseniz olumlu(sonuçlanabilecek) ve girişken adımlar atamayabilirsiniz. Hedeflerinize bir takım oyuncusu olarak yani başkalarıyla güç birliği yaparak ulaşıyorsunuz. Adil davranılması söz konusu olduğu zaman oldukça hassassınız ve eğer birisinden faydalanılıyorsa/sömürülüyorsa tepki verme ihtiyacı hissediyorsunuz. Uçlardan, aşırılıktan kaçınıyorsunuz ve hayata dengeli bir biçimde yaklaşıyorsunuz. Kendinizi hedeflerinize ulaşmak konusunda hiç zorlamıyorsunuz ya da bunun için aşırılıklar göstermekten kaçınıyorsunuz. Israrcı, anlayışlı, hevesli ama kimi zaman tartışmacı olabiliyorsunuz. Diplomatik olmalı, sabırlı davranmayı öğrenmelisiniz.

Jüpiter Yengeç Burcunda
Huzurlu, arkadaş canlısı, sempatik ve muhtemelen çok vatansever birisiniz. Ütopik hayalleriniz ve çok canlı bir hayal gücünüz var. Muhtemelen mistik şeylere merak duyuyorsunuz. Özellikle emlak olmak üzere, finansal konularda oldukça yeteneklisiniz. Aileniz size oldukça yardım ediyor. Kilo problemi yaşayabilirsiniz, çünkü yemek yemeyi çok seviyorsunuz. Orta yaşlarınıza kadar potansiyelinizden tam olarak faydalanamayabilirsiniz, eşyalara veya geçmişe takılma huyunuz var. Aşırı duygusallık sizin için problem olabilir

Satürn Oğlak Burcunda
Son derece irade sahibidir, davranışları tutarlıdır. Erken olgunlaşır. İstediği konuda dikkatle ve sabırla ilerleyerek başarıya ulaşır. Araştırıp, inceleyerek köklü bilgiler edinir. Bilginin gerçek sahibi olmak ister. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilir, ağırbaşlı, güvenilir, inandırıcı hali ile saygıdeğer biri olur. Benim dediği şeylere tam sahip çıkar ve daima kendi ölçülerine uymasını ister. Maddesel değerlere önem verir. Bu yüzden sıkıntılar yaşar. Zekası keskindir, zor karmaşık şeyleri basite indirgeyerek ifade edebilme yeteneği vardır. Yazarak da güzel ifade edebilir.

GEZEGENLERİN BİRBİRİYLE KONUMLARI

Gezegenler taşıdıkları enerjileri farklı yollarla ortaya koyarlar.Bir oyunun aktörler gibidirler.Gezegenlerin birbiriyle konumları ise enerjinin harekete geçip geçmiyeceğini gösterir.


Güneş Mars ile harmanlanıyor
Yaşama enerjisi ile dolusunuz.İnatçı yapınız ve istekleriniz arkasından ısrarla gitmeniz kaybetmenize veya vazgeçmenizi önlüyor.Hırslı ve idaalısınız.Fiziksel gücünüz sizi cinsel hayatınızda veya girişimlerinizde sürükler.Kavgacı kişiliğiniz ve herkesle her konu üzerinde rekabet etmek gibi bir özelliğiniz var.Yorulmak bitmeyen mizacınız sizin için tehlikeli olabilir zira vereceğiniz küçük molalarla daha başaralı olabilirsiniz.İş ve kişisel hayatınızda tutkularınız sizi sürüklüyor.Kazanmayı isteyen birisiniz.Ortada atiklik,yüksek enerji var fakat her enerjinin kontrol edilmesi gerekir.Bütün bu güzel özelliklerin yanında sizde her zaman kendinizi düşünme yani bencil olma eğilimi var.Sizin kişisel ilgileriniz sizn için herkesten daha önemlidir.Biraz daha mütevazı olmayı denemelisiniz.

Güneş Uranüs ile uyumlu
Sıra dışı,garip ve popüler olmayan her şey ilginizi çeker.Hayatınızı nasıl yaşamanız gerektiğini söyleyen gelenek ve göreneklerden uzak durursunuz.Yaptığınız şeylerde heyecan ve macera ararsınız.Teknolojiyi çok yakından takip eder ve yeni çıkan her türlü alete sahip olmak istersiniz.Elektroniğe,bilgisayara,motorlu araçlara,astroloji ye ilgi duyarsınız.Özgürlüğü arar ve değişimden kaçmazsınız.Kesinlikle olaylara bir yenilik getirebilme zekanız var.Seçimlerinizde içinizden gelen sese güvenirsiniz.

Merkür Venüs ile uyumlu
Güzelliğin be estetiğin kıymetini bilirsiniz. İyi bir dizayn ve güzellik anlayışınız vardır.Muhtemelen iyi bir sanatçı,heykeltıraş,moda tasarımcısı,dekoratör,mücevher tasarımcısı olursunuz.Doğum haritanızdaki bu yerleşim size genellikle sanat dallarında yetenek verir.Konuşmanızda bir ahenk vardır sözcüklerinizi özenle seçersiniz. Konuştuğunuzda gergin bir ortama huzur aşılarsınız.Doğuştan diplomatsınız. Müzikten anlayan kulağınız var.Espri anlayışınız ve kişisel cazibeniz hangi şartlarda çalışırsanız çalışın size fayda sağlar.Eğer sanata yeteneğiniz olmadığını düşünüyorsanız bile kesinlikle sanata değer veren birisiniz.

Merkür Satürn ile uyumsuz
Ciddi,derin ve konsantre olabilen bir zihniniz var.Muhtemelen yavaş düşürsünüz fakat çok dikkatlisindir.Bir öneri sunmadan önce enine boyuna onu incelersiniz.Periyodik olarak depresyona girebilirsiniz ve bazı zamanlar doğanız gereği tedbirli ve ağır kaldığınız olabilir.Yeni fikirlere kapalısınız genellikle kuşkuyla bakarsınız.İnanmak için bilimsel bir kanıt ararsınız.Sosyal olarak ise çekingen ciddi ve iletişimi zayıf bir bireysiniz.Bunun yanında iyi organizasyon kapasitesi ve yöneticilik yeteneğiniz vardır.İnsanları etkilemekte zorlanırsınız.Dişleriniz çürümeye meyillidir.

Zihinsel olarak bir eziyet olasıdır.Nedensiz korkularınız ve endişeleriniz vardır.İçinizdeki korkular yüzünden rasyonel kararlar veremezsiniz.İletişim problemleri yaşayabilirsiniz.İnsanlar ne demek istediğinizi anlamayabilirler.Düşüncelerinizde çok tutucusunuzdur.Yeni düşüncelere adapte olmak çok zordur.

Merkür Neptün ile uyumsuz
Çok hayalperest olma eğilimindesiniz.Düşüncelerinizi hayata geçirmek çok zordur.Aklınızı ve düşünceleriniz disipline sokmalı ve gerçeğe uygun şeyler düşünmeye başlamalısınız . Problemler size çok geldiğinde zihninizde tercih ettiğiniz bir durum yaratırsınız. Ve bu durumun gerçek olduğuna inanırsınız.Sizde dünyanın problemlerinden kaçmak ve içki uyuşturucu gibi sığınaklar arama eğilimi var.Acıtsa bile problemlerle yüzleşmeli ve onları ortadan kaldırmalısınız.

Bazen çok unutkan olabiliyorsunuz.Öğrendiğinizi sandığınız bir şey bir zaman sonra sizin çok havada kalabiliyor.Aptal değilsiniz sadece odaklanma ve konsantrasyonunuzu sağlamak zorundasınız.İnsanlarla iletişim bazen zor olabilir çünkü her zaman söylemek istediğiniz şeyi açıkça söylemezsiniz.Anlatmak istediğiniz şeyi öyle terimlerle anlatırsınız ki dediğinizden kimse bir şey anlamaz Artistik yeteneklerinizi iletişiminize de yansıtın.Aslında konsantrasyon eksikliğiniz iletişiminize de yansıyor desek yanılmış olmayız.

Duyduğunuz her şeye inanma eğilimindesiniz. Lütfen kanıt görmeden duyduğunuz şeylere inanmayın.Çevrenizdeki dönen dünyayı net şekilde göremiyorsunuz.Doğruyu yanlıştan ayırmayı öğrenmeniz gerekiyor.Eğer yaratıcı yeteneklerinizi kullanmak istiyorsanız odaklanmayı öğrenmeniz gerekir.Çevrenizden duyduğunuz duyumlarla kararınızı verebilir veya bir şeyler satın alabilirsiniz.Böyle yapmak yerini araştırmayı ve okumayı denemelisiniz. Çevrenizde birlikte olduğunuz kişilere dikkat edin hassassınız çevrenizdeki dalgaların sizi yutmasına izin vermeyin.

Jüpiter Satürn ile uyumsuz
Bazı korkularınız var.Hayatınızı iyi bir şekilde sürdürebilmek için yeterli kaynağınız olduğunu düşünmüyor buda endişe ve depresyonunuzun kaynağını oluşturuyor.Bu düşünceler sizi cimrileştiriyor.Hep kötü günleri düşünüyor ve o günler için birikim yapıyorsunuz. Bunlar yaşadığınız zamandan keyif alamamanıza neden oluyor.Şevkinizi ve cömertliğinizi kaybediyorsunuz.Aslında sadece ihtiyacınız olan şey kendiniz ve tanrının kötü günlerde sizinle birlikte olacağına inanıp birazda anı yaşamaya gayret göstermenizdir.

Başarı kriterlerinizi yüksek tutmak zorundasınız.Hedefe giden yolda küçük adımlara karşı sabırlı olun.Hedeflerinize ulaşmak için kendinize zaman tanıyın.Eğer kendinize hedef ler koymazsanız hiçbir şey kazanamazsınız.Hayalleriniz ve hırslarınızı yitirirsiniz.Bir çok yeteğiniz olabilir.Fakat sizin başladığınız işi bitirmeyi öğrenmeniz gerekir.Buda kendinizi disipline etmenizle olur.Hepsinden öte sizin kendiniz olduğunu gibi kabul etmenize ihtiyacınız var. Limitlerinizle, yeteneklerinizle oldunuz gibi…

Jüpiter Neptün ile uyumsuz
Çok duygusal olma eğiliminiz var.Periyodik olarak bazen çok romantik bazen çok duygusal bazen de çok idealistisiniz. Bazen hayal gücünüz sizden kaçar.Rüyalarınız ve fikirleriniz müthiştir. Fakat günün sıradan sorumlulukları tarafından engellenmektedir.Ağlamaklı hikayelere çok çabuk kanıyorsunuz. Bazı insanlar bu yönünüzden faydalanmak isteyebilirler. Bazen ilgi ve sempatiyi çekmek için kurbanı oynamaktan hoşlanırsınız.Bazen insanların sizden istediklerini yapmama da bir usta olabiliyorsunuz. Özellikler bu kişi ailenizin bir ferdi ise.Gerçeği çarptırırsınız. Kafanızda kurduğunuz ile gerçek birbirinden tamamen farklı olabilir. Bütün bunlar gösteriyor ki akılsal ve duygusal yönlerinizi disipline edip ayaklarınızın yere basmasını sağlamalısınız.

Çabuk zengin olma sevdanız dolandırıcılar karşısında sizi açık bir hedef haline getiriyor. İyimser olarak gerçekleri değiştiremezsiniz.İnsanları hatalarıyla kabul etmeyi öğrenmeli onların sizin dilediğiniz gibi olamayacaklarını öğrenmelisiniz.Hipnoz seansları ve medyumlardan kaçınmalısınız.Bu gibi şeyler sizin için tehlikelidir. Uyuşturucu ve aşırı alkol kullanımından uzak durun.

Jüpiter Plüto ile uyumlu
Sizin liderlik ettiğiniz bir toplumda yaşam standartları ile etik ve ahlak seviyesini yükseltecektir.Büyük grup projelerini yönetme ve planlama size hitap eder.Değişim ve büyüme için yönettiğiniz gruba güç uygulamaktan çekinmezsiniz.Doğuştan doğruyu ve yanlışı ayırt ermeye yeteneğiniz var.Meydan okumayı seversiniz.Sahip olduğunuz diğer yetenek ise tehlike anında çabuk ve doğru bir şekilde yönlendirmeler yapabilmenizdir.

Satürn Neptün ile harmanlanıyor
Seversiniz veya sevmezsiniz fakat geçmişteki tüm kötü deneyimlere rağmen insanlara güvenmeğe ihtiyaç duyabilirsiniz.Geçmiş yaşantınızda bazı kötü deneyimleriniz olmuş olabilir ama şimdi insanlara şans vermeli ve yanlış yapanları affetmeyi öğrenmelisiniz.Toplumdan kaçmak hedeflerinize ulaşmanızda size bir yarar sağlamaz aksine toplumla daha çok kaynaşmalısınız.Karakterinizin zor taraflarıyla başa çıkmak,üstesinden gelmek için problemlerinizle yüzleşmelisiniz.

Satürn Plüto ile uyumlu
Eğer isterseniz Reform,yenilenme,kişisel gelişim sizin için muhtemeldir.Hayatınızda bir çok değişim olasıdır.Bütün değişimler sizin olgunlaşmanız için ihtiyacınız olan dersler gibidir.Zor zamanlara göğüs gerecek disiplin sizde var.İnsanlar sizi lidermişsiniz gibi görürler çünkü sizi düşüncelerini kontrol edebilen,dürüst,disiplinli ve güvenilir bulurlar.Başarıya giden yolda yavaş ilerlerken kendinizi çok iyi hissedersiniz.Yalnız olmayı seversiniz çünkü başkaları sizin kafanızı karıştırabilir diye düşünürsünüz.Sizin başkalarından bişey öğrenmeniz çok zordur zira siz kendi deneyimlerinizden ders çıkarmak istersiniz.

Neptün Plüto ile uyumlu
İnsanlığın iyiliği için onlara hizmet etme şansını sahip olacaksınız.Çevrenize yardım etmek için sezgilerinizi kullanın.


DOĞUM 

0 comments:

Yorum Gönder