IOT Destekli Araba



Tekrar Merhaba,

11BT olarak (Baki, Hüseyin Mehmet ve Danışman misyonunda Ben) Teknofest 2020'ye başvurmaya karar verdik. Projemizin adı:

"Güneş Enerjili IOT(Internet Of Things) Destekli Otomatik Araba"

Projeyle ilgili diğer ayrıntılar ve prototipi gösteren taslak aşağıdadır. Umarım güzel sonuçlar alırız. Yapılmayacak gibi değil. Olur mu olur. Belli mi olur, bakarsınız olur, Allahu âlem :))

--

Takım Tanıtımı:

TeknoMahirler, 2018 yılında, Pekmezli Çok Programlı Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri bölümünü tercih ederek bir araya gelmiş üç üretken gençten oluşmaktadır. Şu an 11BT sınıfında eğitim hayatlarına devam eden;

Abdulbaki İstemihan +90 544 815 55 46
Hüseyin Çalışır  +90 544 349 62 63
Mehmet Ali Çalışır +90 545 394 77 53

isimli gençler, teknoloji ve bilim tutkusuyla her an yeni şeyler başarmaya odaklanarak, üretmeyi ve gelişimi dayanak noktası haline getirmişlerdir.

Bu bağlamda ortaya attıkları "Güneş Enerjili IOT Destekli Otomatik Araba" projeleriyle, ihtiyaç duyulup daha önce birebir aynısı hiç düşünülmemiş bir ulaşım aracını tasarlamak niyetindedirler.

--
Proje Tanıtım Metni:

Enerjisini güneşten alarak çalışan otomatik araba sistemimizde, uzaktan(ev, iş yeri veya kilometrelerce uzaktaki bir denetleme noktası) kontrol edilip komutlar gönderilebilen bir ulaşım aracı üretmeyi tasarladık.

Araç, evden IOT(Internet Of Things) komutların (arduino ya da raspberry pi) gönderilmesi halinde hareket edip, istenilen yere varıp, geri dönebilmektedir. Rota takibi anlamında tabii olarak bir Navigasyon Cihazı kullanılacaktır.

Bu projemizde, internet teknolojilerini günlük hayatta kullanarak, insan gücüne ihtiyacı minimuma indirmeyi hedefledik.




--------------

T3 Başvuru Kodumuz : T3-14535-161

---------------

Proje Prototipimiz Şu şekildedir:



0 comments:

Yorum Gönder