TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması




Teknofest İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması

Merhaba, bu yazımda sizlere Teknofest 2019 Yarışma ve Festivali 'nden kısaca bahsedeceğim. Teknofest'in düzenlediği yarışmadan Pekmezli Lisesi'ndeki bir öğretmen arkadaşım aracılığıyla haberim oldu.

Öğretmen arkadaşım, bilişimci olmam hasebiyle, okulumuzun da bu yarışmaya katılıp katılamayacağını, yarışmanın hangi kategorilerde düzenlendiğini soruyordu. Zira Tübitak'ın düzenlemiş olduğu iki farklı proje geliştirme yarışmasına katılmıştık. Kazanamasak da bu minik projeler, çocuklar için müthiş bir motivasyon kaynağı olmuştu ve bir nebze vizyonlarının gelişmesine katkı sağlamıştı.

Dolayısıyla, Teknofest'in katılım şartlarını ve konu kapsamını hemen araştırmaya başladım.

Yarışmacılar; otonom sistemler, İHA(insansız hava aracı), yapay zeka, roket gibi kategorilerde yapmış olduğu çalışmaları 20 Şubat 2019'a kadar Teknofest'in resmi web sitesinden başvuru yaparak gönderebilecekler.

Keza Teknofest projelerin asıl amacının Sağlık, Eğitim, Çevre, Ulaşım gibi toplum yararını gözeten çalışmalar olması gerektiği belirtiliyordu ilgili sitelerde.

***

Tüm bu ön bilgiler ışığında Teknofest'in resmi web sitesine girip "Nedir, nasıldır?" diye bir araştırdığımda, sitenin oldukça kapsamlı ve uzay&havacılık teknolojilerine dair akla gelebilecek tüm kulvarların alt alta sıralanmış olduğunu gördüm. Ne var ki, talep yoğunluğundan ve aşırı "tık" alması sebebiyle, site sunucularında bir kasılma olmuş olacak ki, dün birkaç defa denememe rağmen siteye giriş yapamadım.

Geçen seneki Teknoloji Festivaline oldukça yoğun bir ilgi vardı. İstatistikler geçen sene(2018) 2 günde 250 bin ziyaretçinin festivali gezdiğini belirtiyor. Tahminler, bu sene de yarışmanın tamamlanıp ödül kazanan projelerin belirlenmesiyle gerçekleştirilmesi beklenen festivalin, geçen senekinden yoğun olacağı yönünde.

***

Teknofest'in ana hatlarını bu şekilde özetleyebiliriz arkadaşlar. Gelişmeleri ve ortaya çıkacak ürünleri bizler de merakla takip ediyoruz. Süreç içerisinde yine makalelerimle sizleri bu muazzam yarışma ve festivalden haberdar etmeye devam edeceğim.

İlgilenenler için site bağlantısı aşağıdadır.

https://www.teknofestistanbul.org/

Yeni yazılarda görüşmek üzere,

Saygılarımla,

Rukiye EĞLENCE




0 comments:

Yorum Gönder