Taze Mühendis Kimdir Necidir?



Merhaba Arkadaşlar,

Blogger dayanışması kapsamında bu haftaki yazımızda Taze Mühendis blogunu tanıyoruz.

Biliyorsunuz, bu düzenli ve profesyonel yaptığım bir iş değil. Fakat Taze Mühendis blogunun sahibi Hüseyin Başoğul, blog sözlükten tanıdığım değerli bir kardeş ve arkadaşım olduğu için bu jesti boynuma borç bildim :))

Taze Mühendis'te Neler Bulunuyor?

Hemen blogun kapsam ve muhtevasından bahsedeyim.

Site, mühendisler için tasarlanmış özgün içerik ve bilgilendirici yazılardan oluşuyor. Makaleler özgün resimlerle destekleniyor ve kafa karıştıran durumlarda ziyaretçilerin hizmetine sunulmuş geniş de bir yorum paneli bulunmakta.

Sitede yer alan mühendislik dalları kısaca şu şekilde:

• Bilgisayar Mühndisliği
• Endüstri Mühendisliği
• Gıda Mühendisliği
• İnşaaat Mühendisliği
•Makine Mühendisliği
• Metalurji ve Malzeme Mühendisliği


Peki Taze Mühendis Kim Oluyor?

Hüseyin taze mühendis derken aslında mühendislik işine gönül vermiş tüm amatör mühendis adaylarını kastediyor ve sitesinde her daldan mühendislik adayının, kendini geliştirebileceği bir şeyler bulabileceğinin müjdesini veriyor.

Fakat bizler, özellikle Hüseyin'i blog sözlükten tanıyan "badileri", genelde Taze Mühendis denilince aklımıza direkt olarak Hüseyin geliyor.

Değil mi ki ne kadar da zaman geçse aradan, mesleğine olan azim ve iştiyakından ötürü her daim taze kalacak bir mizaçta kendisi..


Taze Mühendis Hakkında

Taze Mühendis blogundan ve onun sahibi değerli Hüseyin kardeşimden bahsettikten sonra, sitenin hakkımızda bölümünde bulunan açıklamayı da buraya eklemek istiyorum. Bu şekilde, Taze Mühendisi birinci ağızdan bizzat kendi üslubuyla tanıma fırsatı yakalamış olursunuz.

Şuradadır:

"
Tazemuhendis.net,mühendislik öğrencilerinin sürekli ihtiyaç duyduğu ders notlarını tek çatı altında toplamak,çeşitli programlar hakkında öğretici içerikler yayınlamak,teknoloji ve bilim alanında güncel makaleler sunmak ve  eğitim üzerine faydalı içerikler oluşturmak için bir inşaat mühendisliği öğrencisi tarafından açılmıştır.
Gün geçtikçe daha çok kitleye hitap etmeye başlayan Tazemühendis,şu anda neredeyse her mühendislik dalıyla ilgili bir içeriğe sahip durumda. 
Siz değerli Tazemühendis okurlarının da içerikler üreterek,bilgilerini paylaşmak istemesi üzerine birde Tazemühendis forum sayfasını açtık. Mühendislere özel Taze Mühendis Forum’a üye olarak sizde yazılarınızı,görüşlerinizi paylaşabilir sorularınızı sorabilirsiniz.

"

Son Olarak....

Bu yazımızda gelişmekte olan ve başarıyı hak eden bir blog olan tazemuhendis.net 'i tanıdık. Bu konulara ilgisi olan, teknolojiye merak sarmış ya da bilişim işleriyle kafayı bozmuş arkadaşlara defaatle tavsiye ediyorum siteyi incelemelerini. 

Ve emin olun, illa ki kendinizle alakalı bir şey bulacaksınız sitede.




_____
Yeni yazılarda görüşmek üzere arkadaşlar.

Hoşça kalınız.

Rukiye Eğlence






0 comments:

Yorum Gönder