Besin Zinciri Yoluyla Eşitsizlikler



İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün duyurmuş olduğu materyal geliştirme yarışmasına ben de katıldım arkadaşlar. 

Fazla emekli olmadığını düşünüyorum, yani çok çok daha iyisi olabilirdi. Fakat önemli olan yarışmaktır düşüncesiyle küçük bir materyal geliştirip başvurumu tamamladım.

Materyalle ilgili verileri sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur sizler için. 

İstirham ederim :)

• • •

Materyalin Adı
Besin Zinciri Yoluyla Eşitsizlikler Öğretimi
___

Kategorisi
İlkokul
___

Sınıf Seviyesi
4
___

Kazanımlar
• Sayılar arasındaki büyüklük/küçüklük farkını ayırt eder.
• İki ya da daha fazla sayıdan büyük olanı belirler.
• İki ya da daha fazla sayıdan küçük olanı belirler.
• Çoklukları kıyaslar.
• İki ya da daha fazla sayıyı sıralar.
• Eşitlik kavramını tarif eder.
•Eşitsizlik kavramını tarif eder.
• Basit eşitsizliklere örnek verir.
•Büyük/küçük kavramını söyler.
___

Materyalin Geliştirilme Amacı
Öğrencilerin niceliksel kıyas gerektiren durumlarda doğru gözlem yapabilmeleri ve bunu niceliksel olarak ifade edebilmeleri için bu materyali tasarladık. Bu şekilde ilkokul 4. sınıf seviyesindeki bir öğrenci gerek matematik işlemlerinde gerek günlük hayatlarında miktar değişimlerine bağlı olarak nesneleri ayırt edebilecekler. 

Ayrıca hayvanlar aleminin besin zinciri olgusundan yararlanarak ders öğrenimini daha zevkli hâle getirmeyi amaçladık. Bu sayede öğrenciye sadece bilişsel değil, duyuşsal alanda da farkındalık da kazandırılabilecektir.
___

Materyalin Hizmet Ettiği Alanlar, beceri ve hususlar
Materyalin matematik ders anlatımlarında kullanılması gerekir. Ayrıca çevre bilinci ve doğal yaşamın korunması açısından da materyalimiz büyük önem taşımaktadır. Keza hayvanlar alemi, çocukların doğrudan ilgisini çekeceğinden, duyuşsal uyarılmışlık da sağlanacak. Ve sonraki nesiller açısından, disiplinler arası bütünlük sağlamada daha donanımlı bireyler yetişmesine ortam hazırlayacaktır.

Bunun yanı sıra, biyoloji dersine de yadsınamaz bir ışık materyalimiz, daha üst bilişsel seviyelere geldiğinde çocuğun bu dersin kavramasını kolaylaştıracaktır. 
Son olarak, hayvanlar alemine yakından bakılması suretiyle çocukta hayvan sevgisi ve empatik beceriler de gelişecektir. Bu ise çocuğa erken yaşlarda sosyal toplum bilinci aşılanması açısından önemlidir.
___

Yurt içi ve Yurt Dışında bu alanda yapılan çalışmalardan haberiniz var mı?
Amerika'nın Arizona eyaletinden yayın yapan ve bir gup matematik tutkunu genç tarafından geliştirilmiş olan mathisfun.com sitesinin de çeşitli dijital ve somut ögelerle eşitsizlikler anlatımını kolaylaştırmaya çalıştırdıkları gözlenmiştir. Ülkemizde de benzer oluşumlu web sitelerin var olduğu ve onların da bu alanda öğretimi canlı tutacak aktiviteler yaptığı gözlemlenmiştir.





Başvurumu tamamladığımda İstmem'in bana dediği:

İşleminiz başarı ile tamamlanmıştır.

Başvurunuza ait tekil olarak oluşturulan aşağıdaki Anahtarı mutlaka not alınız. Başvuru güncelleme işlemleriz bu Anahtar ile yapılacaktır...

67390026



0 comments:

Yorum Gönder