Fare İptal Etme



Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda sizlere, harici bir fare(mouse) taktığınızda internal farenizi (Synaptic PS2 Port Touchpad) pasif duruma getirmenin birkaç yolunu anlatacağım.

Öncelikle fareyi iptal etmeye neden ihtiyaç duyduğumuzdan bahsedeyim:

Özellikle klavye kısayollarını aktif olarak kullanan biriyseniz ya da elinizin sürekli toouchpad'e temas edip klavye konumunun değişmesinden rahatsız oluyorsanız, touchpad'inizi iptal etmek sizin için kaçınılmaz olacaktır.

Bunun için

1. Fn+ f5 tuşuna birlikte basıp touchpad iptal edebilirsiniz. Bunun resmini aşağıda gösterdim.


2.  Bir diğer yol ise, fare ayarlarınızı manuel olarak elle değiştirme seçeneğidir. Bunun için Başlat menüsünden Denetim Masası -> Fare -> Aygıt Ayarları 'na gitmeniz ve listelenen aygıtların altında bulunan;

"Harici fare eklendiğinde Touchpad'i devre dışı bırak" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.


Fakat burada şöyle bir sorunla karşılaşırsınız. Eğer bilgisayarınızın Touchpad driver'ını yüklemeden fare ayarlarını değiştirmeye çalışıyorsanız, muhtemelen bu seçeneği fare ayarlar kısmında bulamayacaksınız. Benim bilgisayarım(Asus K53SD) için bu seçenek Synaptich Touchpad Driver 'ını yükledikten sonra karşıma çıkıyor.

Bu şekildedir arkadaşlar.

_______
Ha, aygıt yöneticisinden fare'ye sağa tıklayıp "Kaldır" demeniz hiçbir işe yaramıyor. Ama yine de kendi pc'niz için bir deneyin bakalım, içinizde kalmasın :)

Umarım faydalı olur, arkadaşlar. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Saygılarımla..


0 comments:

Yorum Gönder