Değerler Eğitimi



Merhaba,

Değerler eğitimi ile ilgili minik bir çalışmam olacak. Ne olduğunu söylemeyeceğim, sürpriz olsun. Ve öğrenince çok şaşıracaksınız. (Ancak üzülerek belirteyim ki bunun ne olduğunu öğrenmeniz için 1-1,5 ay beklemeniz gerekecek.)

Konu ile ilgili görselleri izninizle şuracığa bırakmak istiyorum. 

Blogumu bazen not defterim gibi kullandığım doğrudur :-|

Affınızı rica ediyorum :))


Şöyle de bir kopya vereyim, yukarıda görmüş olduğunuz değerlerden sadece 12 tanesini seçeceğim. Çalışmama dahil etmemi istediğiniz değerleri bana mail yoluyla(rukiyegle@gmail.com) ulaştırabilir ya da aşağıda yorumlarda belirtebilirsiniz.

İstirham ediyorum. 

Saygılarımla ;))
Rukiye Eğlence

4 yorum:

  1. Rukiye hocamın belirtmiş olduğu değerlerden değer beğendim ve nezaket konusunda naçizane iki çift söz etmek istedim.
    Kulakları çınlasın; nezaketi ilke edinmiş bir arkadaşım var. Yıllardır tanışırız. İnsanın ağzından bir kerecik olsun kötü bir kelime çıkmaz mı! Sövmeyi bırakın, hakareti bırakın; bir argo kelime işitemezsiniz ağzından. "Sen direkt cennetliksin" demiştim ona. "Hiç kimse hakkında kötü düşünmüyorsun. Hep pozitifsin."
    Bu yüzden hiç bitmedi arkadaşlığımız. Benim arkadaşlık kıstasım nezakettir. Nezaketinden dolayı "dostum" dediğim insanların laubalileşmesi, bu dostluğa ara vermeme sebep olmuştur. Buna tahammülüm yok. Şayet bir şahıs çekinmeden, densizce hareketler yapıyorsa, kişiliğime saygı duymuyor demektir. O kişi istediği kadar, "Sevdiğimden yapıyorum, sadece takılıyorum" desin. Şahsen ben de bu konuda özen gösteririm. Karşımdaki insanı incitmemeye çalışırım. Yanlış anlaşıldığımı düşündüğümde bunu kafaya takacak kadar hassasımdır. O yüzden aynı hassasiyeti karşıdan beklerim. Nezaketi elden bırakmayacaksın işte.

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle helal olsun Ali Hocam!!.... :))) Aynen beni tarif etmişsiniz.

    Nezaketsiz insanlardan şahsım da hiç hoşlanmaz.

    Demek ki bir sonraki (sürpriz olan) çalışmama "nezaket" toplumsal değerimizi de ekleyeceğim. Gerçekten harika bir çalışma olacak.

    İlginize çok teşekkür ediyorum. Tavsiyeleriniz şahsımı onurlandırıyor :))

    YanıtlaSil
  3. Hoşgörü, saygı, sevgi, nezaket, çalışkanlık, sağlık, dürüstlük, cesur olma, özgüven, merhamet, adalet, şükür. Benim seçtiklerim bunlar. Pek çoğu da son dönemlerde kaybettiğimiz değerler oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay Bey hazırlamış olduğum öyküye belirttiğiniz değerleri muhakkak ekleyeceğim. Çok teşekkür ederim görüş beyan ettiğiniz için :))

      Sil